Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el

Kazuárok a dombházban

A sisakos kazárok Ausztráliában őshonos állatok. A budapesti állatkertben kettő példány él a dombházban akiknek a nevük, Stella és Köpsi. Kedvenc ételük a zöldségek illetve a gyümölcsök. Három fajta kazuár létezik, a narancsnyakú, a Bennet-kazuár és a Budapesten is élő sisakos kazuár. Budapesten a két állat külön él elkerülve a kisebb verekedést

Újszülöttek 2021-ben

2021-ben is nagyon sok kölyök és fióka látott napvilágot, például Samu a kiselefánt, Rezső a tapírgyerek, a perzsa leopárdkölykök, a zebracsikó, a vöröspanda kölyök és még sok más. De nem csak születtek, hanem érkeztek is állatok, például Eugene az aligátor, Szása a szibériai tigris vagy Hugi a barnamedve is. A budapesti állatkert az év minden napján nyitva van ezért érdemes a téli szünetben is meglátogatni a lakókat.

Indigo négy éves lett

2017 november 23-án megszületett az ötödik budapesti gorilla kölyök. Eltelt négy év és Indigo sokat nőtt, de még mindig csintalan és játékos maradt. Ilyenkor volt az is, hogy csak a megadott időn belül lehetett a gorilla családot látni, hiszen sokan vakuval fotózták le Indigot. Anyukája N’younda és apukája Golo gondosan nevelték, nevelik a gorilla gyereket. Boldog születésnapot Indigo!

A Holnemvolt Park

A Holnemvolt Parkban található a majorság, a cápasuli, a Holnemvolt vár, ahol egy hatalmas játszópark található a gyereknek. Illetve a földimalacok kintikifutója is itt található. Itt él az állatkert egyetlen szarvasmarhája Bimbó, ki rackajuhokkal éli az életét. Nem sokkal messzebb lehet látni a hucul lovakat és Dont a törpeszamarat. Nem sokkal arrébb a minnesotai törpesertések téli helyük van.

Karantén az állatkertben

Ha valaki mostanában megemlíti a karantént, akkor mindenkinek a covid jut az eszébe. Az állatkertben a karantén egy elkülönítő a beteg vagy az olyan állatoknak akiknek kifutójuk építés alatt van. Ez történt nem régiben a tarajos sül családdal is, hogy kiásták magukat a kifutóból és a karanténba kerültek. Ugyanúgy karanténba került az a szervál, akit a Bükkben találtak, de ő sajnos időközben covidban elpusztult.

Amir és Arya lett a leopárdkölykök neve

Csütörtökön lezárult a szavazás, aminek az eredménye az lett, hogy Amir és Arya lett a leopárdkölykök neve. Csaknem 10000 szavazat jött. Amirra 5200 szavazat jött a 10000-ből, Aryara pedig 5300. Most már a kölykök egyre többet vannak kint a kifutón, de még az anyukájuk mellett maradnak. A kölykök már megkapták a második oltásukat is, először az első oltásnál voltak kézben. Banu féltő gondoskodással figyel rájuk.

Leopárd kölykök Budapesten

Két leopárd látott napvilágot a budapesti állatkertben. A két párduc kölyökből egyik fiúnak a másik pedig lánynak bizonyult. A két kölyök csütörtökön mutatkoztak be és már a nevükre is lehet szavazni az állatkert honlapján. A fiú nevek, Aziz, Amir és Azad, a lány nevek közül pedig Arya, az Azra és az Azara lett előre kizsűrizve. Banu a nőstény állat tavaly novemberben jött Budapestre, Akhum pedig 2018-ban és már is kölyköket láthatnak a látogatók.

Zaki lett a zebracsikó neve

Zaki lett az öthetes zebracsikó neve. Úgy ahogy általában most is szavazással dőlt el, hogy milyen nevet kapjon jelen esteben a kis zebra. Az állatkert ezt a megoldást választotta Samunál, Móricnál és az órisvidrakölyköknél is. Csaknem 10000 szavazat jött és 66 százalékuk a Zaki névre szavazott, ami egy perzsa eredetű név. Aminek a jelentése, tiszta és erényes.

Basil utazik

Nem régiben Basil a hím oroszlán Prágába utazott. Erre azért volt szükség, hogy a Prágában élő nőstény oroszlánok szaporodni tudjanak. Basil Budapesten hétszeres apuka volt. Egy ilyen nagy és veszélyes állatnál a szállítást csak altatással lehet megoldani, ezúttal is erre volt szükség. A prágai állatkert jó viszonyt ápol a budapestivel, több állat volt aki onnan jött Budapestre és aki Budapestről ment Prágába.

Az új aligátor Eugene

Eugene az október hatodikán érkezett hím aligátor. Eugene szállítása nem volt egyszerű mivel, hogy négy méter hosszú és 155 kilót nyom. A nagyközönség először pénteken láthatta, amikor is a Halloween volt. Eugenet a berlini állatkertből hozták, ő ott egyedül élt és ezért is hozták Budapestre, de a legfőbb ok az, hogy az ottani aligátor házat átépítik. Eugene a régi krokodilházban él jelenleg, Samu is jól van de ő már idős.

Zebracsikó született

Zebracsikó született Budapesten, a jövevény múlthét hétfőn jött a világra. A zebracsikó csődörnek bizonyult. A Romy nevű kancától származik a kis csikó. A nagyközönség szombaton láthatta, de mostanra már egyre többet jönnek ki. Az ifjú csődör persze még csak az anyukájával merészkedik elő. A budapesti állatkert körülbelül 140 éve foglalkozik zebrákkal.

Indigo a vicces gorilla lány

Indigo a 2017 decemberében született gorilla hölgy nagyon szereti idegesíteni a többi nőstényt. Nagyon vicces látni, hogy játszik a dobozával vagy mászik a köteleken. Indigo N’younda gyermekeként született, apukája Golo, aki 41 éves. A gorilla család 5 tagból áll, Indigo, Liesel, N’younda, Iringa és Golo. A budapesti állatkert 1989-óta foglalkozik gorillákkal.

Magyarország állatkertjei 2. rész Fővárosi Állat és Növénykert

A budapesti állatkert a legnagyobb területen helyezkedik el és a legtöbb fajta állatnak ad otthont, szám szerint kb. 9000 egyed és 11000 faj. A budapesti állatkert a 30.-nak épült a világon, méghozzá 1866-ban. Az állatkert első igazgatója Xantus János volt. A budapesti állatkert a város szívében helyezkedik el és az állatkert területe, körülbelül 19 hektár.

Szása az új hím tigris

Párt kapott Niva a 18 éves nőstény tigris. Szása Veszprémből érkezett, a volt gondozói elkísérték a 12 éves tigrist Budapestre. Szását gondozók nevelték fel, ezért nagyon barátságos és nyugodt.Először csak rácson át ismerkedett, de szerencsére egyenlőre jól elfogadják egymást. Szásának meg volt a lehetősége, hogy melyik kifutó részt választja. Reméljük minél hamarabb láthatjuk Nivát és Szását egy kifutóban.

Magyarországi állatkertek 1. rész győri állatkert

A Xantus János állatkert Győr külvárosában található. Ennek az állatkertnek is az a célja, mint a legtöbb másiknak, hogy a veszélyeztetett fajokon segítsen. A győri állatkertben nagyon sok albínó faj található, például oroszlán, tigris, kenguru és tigrispiton is. Valamint Győrben található Magyarország legmodernebb és legnagyobb elefánt centruma.

Bonifác lett a vörös panda kisfiú neve

A közönség segítségével eldőlt, hogy a nem régiben született vörös panda bébi neve Bonifác lett. Több mint 27000 szavazat érkezett, ami nagyon sok. A népszerűbb állat kölyköknek, általában az állatkert szavazással döntik el a nevét. Ez így volt, Rezsővel, Samuval és most Bonifáccal. A szavazásra két hét volt augusztus 11-től, augusztus 23-ig. A 27 ezer szavazatból 12 ezer a Bonifácra esett.