Design a site like this with WordPress.com
Kezdjük el

Új állatok 2019-ben

A 2019-es év az egyik legeredményesebb év az állatkert történetében.

Maya, a vombat

Az első állat Maya, a vombat, Molly (anya) és Wally (apa) kölyke, aki a vizsgálatok szerint már 2018 novemberében is az anyukája erszényében volt. A nemét csak 2019-ben tudták megállapítani. Amikor megszületett, az apukáját el kellett keríteni, nehogy bántalmazza a kicsinyét. Maya a negyedik vombat kölyök a budapesti állatkertben.

Domonkos, a tehén

A második állat Domonkos, a tehén, aki a parasztudvarban született. Domonkos 2019 augusztus 4-én látta meg a napvilágot. Anyukája Bimbó. A tehenek együtt vannak a racka juhokkal és a kecskékkel is. Domonkos a korábbi hírekkel ellentétben az állatkertben maradt.

Kuglóf, a lajhárbébi

Ismét gyermekáldás volt a lajhároknál. A lajhárbébi neve Kuglóf lett. Anyukája Lili, akinek ezzel együtt már az ötödik gyermeke. A mostani megállapítások szerint Kuglóf neme hím. A lajhárok a Pálmaházban láthatóak az éji majmokkal és az arany oroszlánmajmocskákkal.

Madidi, az óriás vidra

Madidi Madridból érkezett Cumana mellé. A 9 esztendős hím állat november 11-én érkezett állatkertünkbe. Ezután el volt különítve Cumanatól. Eredetileg hárman voltak, Alondrát szabadon engedtük Argentínába, Cora párt talált Madridban.

A pampanyulak vagy más néven nagy marák is szaporodtak és meglepő módon rendhagyó színű született. A bennett kenguruk és a rövidcsőrű hangyászsünöknél is volt gyermekáldás. Az utóbbi fajt nagyon nehéz szaporítani, a kis hangyászsün átmérője 0.4 mm volt. Ezzel Tüske és Böki ( szülők ) történelmet írtak. A koronás daruk is szaporodtak két fiókával, ezzel már négyen vannak.

Két aranyos pingvin fióka látott napvilágot az állatkertben, az egyik december 18-án született a másik pedig 21-én. A két fióka még nem nagyon merészkedik elő, de az egyikükről sikerült egy távoli képet készíteni.

One thought on “Új állatok 2019-ben

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: